Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een onderwerp aandragen voor Verpleegkunde?
Zie hiervoor de auteursinstructies. Voor vragen kunt u mailen naar redactie@tijdschriftverpleegkunde.nl.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?
Dit kunt u op uw accountpagina doen als u bent ingelogd, of uw wijziging mailen naar helpdesk@tijdschriftverpleegkunde.nl

Hoe kan ik voor mijn abonnement betalen?
U krijgt een factuur toegestuurd na het afsluiten van uw abonnement en bij verlenging van het abonnement.

Waar kan ik vragen stellen over mijn abonnement?
De administratie van abonnementen wordt verzorgd door SP Abonneeservice. Voor vragen over facturering van een abonnement kunt u contact opnemen via verpleegkunde@spabonneeservice.nl. U kunt op werkdagen van 9:00 tot 17.00 uur ook bellen met telefoonnummer 088 110 20 06.
Voor alle overige abonnementgerelateerde vragen kunt u bij abo@tijdschriftverpleegkunde.nl terecht.

Hoe krijg ik als medewerker van een (zorg)instelling toegang tot de website van Verpleegkunde?
Bent u als werknemer van een (zorg)instelling geïnteresseerd in de inhoud van deze titel, neem dan contact op met uw mediacentrum of bibliotheek om te informeren naar de mogelijkheden.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Wat moet ik doen?
U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via de pagina 'wachtwoord vergeten'.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
Dit kan via SP Abonneeservice, via verpleegkunde@spabonneeservice.nl of telefoonnummer 088 110 20 06. De opzegtermijn bedraagt 2 maanden. Geef dus uiterlijk 2 maanden voor afloop van uw huidige abonnementsperiode uw opzegging door om tijdige verwerking te garanderen.

Kan ik als instelling automatisch per e-mail de inhoudsopgave van elk nummer ontvangen?
Ja, u kunt zich hiervoor inschrijven op de aanmeldpagina. U ontvangt dan bij verschijning de Table of Contents van Verpleegkunde.

Kan ik mijn artikel openbaar zetten voor iedereen?
De artikelen op de website van Verpleegkunde zijn in principe alleen toegankelijk voor abonnees. Het is echter mogelijk een artikel direct openbaar te laten zetten, tegen een vergoeding van €400,-. Als u van deze optie gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen via redactie@tijdschriftverpleegkunde.nl.

Kan ik als auteur mijn eigen artikel zelf elders publiceren?
Verpleegkunde ondersteunt het principe van open access. We geven de auteurs daarom toestemming om hun artikel 12 maanden na publicatie in Verpleegkunde zelf te publiceren (self-archiving) in een openbaar toegankelijke database (repository) van hun werkgever (zoals een universiteit, hogeschool of zorginstelling) of in een openbaar toegankelijke database van een organisatie waarmee die werkgever een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten.