Anna Reynvaanprijzen

  • 3 min.
  • Actueel
  • Overige

Amsterdam UMC en V&VN stellen jaarlijks drie Anna Reynvaanprijzen beschikbaar, een wetenschapsprijs, een praktijkprijs en een prijs voor studenten. De jaarlijkse uitreiking tijdens de Anna Reynvaanlezing kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan in mei jl., maar de winnaars van de Wetenschapsprijs en de Praktijkprijs zijn bekend. Dit jaar werd er geen Studentenprijs toegekend.

Wetenschapsprijs

Voor de wetenschapsprijs werden 21 artikelen beoordeeld door de jury, onder leiding van prof. dr. Rien de Vos. Hieruit werden drie artikelen genomineerd:
Wytske Geense onderzocht de non-farmacologische interventies om de nadelige langetermijneffecten van een behandeling op de IC te voorkomen of te behandelen. Er zijn vele nadelige effecten, tezamen het post-IC-syndroom genoemd. De langetermijneffecten van een IC-behandeling zijn altijd onderschat geweest, moeilijk te duiden en daarom onderbelicht. Het onderwerp komt door het coronavirus nu helemaal in het volle daglicht te staan. In een goed uitgevoerde systematic review van experimentele studies is gekeken naar de invloed van diverse interventies op fysieke, mentale en cognitieve uitkomsten, als ook op kwaliteit van leven, sociaal functioneren en functionele status.&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?